IBM LA RASCRUCE

 

  • RTR2B1UYIBM la răscruce

O vânzare ar putea ajuta ambele părți: specialiștii din industria IT speculează un acord între gigantul american IBM și o distinsă companie din China specializată pe calculatoare.

 

Concernul american IBM negociază din nou cu cel mai mare producător de PC-uri din lume, Lenovo, potrivit unor surse din industrie, pentru vânzarea unei filiale specializate pe producția de servere. Informația a fost dezvăluită de un insider și făcută publică de agenția de știri Reuters. Este vorba despre Sparte x86, care oferă computere pentru centrele de date ale firmelor.

 

Lenovo, pe de altă parte, a declarat că este vorba despre o achiziție, dar nu a oferit nici un nume. Deocamdată nu există nici un acord între cele două mari companii. Iar IBM nu a oferit nici un fel de declarații. Potrivit observatorilor, cele două companii au intrat încă din anul precedent în negocierile privind viitorul diviziei, dar nu există până în acest moment un acord privind prețul.

 

Lenovo a preluat în 2005 divizia de PC-uri de la IBM și vinde astăzi produse precum notebook-uri sub numele de ThinkPad. În cursul serii de marți compania IBM (International Business Machines) a oferit datele anuale privind starea conturilor, eveniment mult așteptat de analiști și investitori. Iar compania va trece apoi la dezvăluirea deciziilor strategice pentru viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 6 =