IBM neliniștește analiștii

bdd708728783fcfcd3bd0c47e8e7b293

IBM merge în continuare în jos. Cel mai mare ofertant de servicii IT din lume își îngrijorează din nou investitorii cu un raport intermediar ce prezintă cifre slabe. Este al 14-lea minus consecutiv înregistrat în vânzări.

Trecerea de la afacerile clasice cu PC-uri la oferirea de servicii cloud s-a dovedit dificilă pentru concernul american. Afacerile proaste cu hardware au pus mare presiune pe bilanțul trimestrial, împreună cu dolarul puternic și efectele extraordinare.

Gigantul PC de tradiție a anunțat seara precedentă un alt minus în vânzările înregistrate trimestrul trecut și și-a redus din nou prognoza de profit pentru anul în curs. Comercianții bursieri au reacționat în consecință, cu groază: acțiunile grupului au scăzut pe bursa de la New York în comerțul post-bursier chiar cu cinci procente pe anumite perioade de timp.

În al treilea trimestru vânzările au scăzut în comparație cu valoarea din anul precedent cu 14% la 19,3 miliarde de dolari. Pentru acționarii IBM acesta a reprezentat al 14-lea raport trimestrial consecutiv cu rezultat negativ. Compania a fost pusă sub presiune de dolarul puternic, care reduce veniturile prin scumpirea mărfurilor de export. Fără acest efect valutar, minusul din vânzări ar fi fost semnificativ mai redus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 32