IBM recoltează roade în afacerile cloud

9e18bc1d8a9b0660565904bb4fb5f8dc

IBM înregistrează din nou un declin al vânzărilor în trimestrul trecut. Ofertantul de servicii IT a avut parte, cu toate acestea, de succes în domenii precum cloud computing.

Alegerea strategică a celui mai mare ofertant de servicii IT de la nivel mondial se pare că este tot mai profitabilă. Concernul american a înregistrat un declin în vânzări timp de 17 trimestre consecutive. A depășit însă așteptările celor de pe Wall Street și a prezentat mai departe o creștere puternică în domenii de viitor, precum afacerile cloud. Pe burse acest lucru a fost premiat: acțiunile IBM au crescut în comețul post-bursier cu 0,7%.

Directoarea companiei, Ginni Rometty a reacționat la schimbările din domeniu printr-o restructurare a concernului, care prevede ca afacerile cu hardware să piardă treptat din importanță. Pe lângă securitate software și analiză de date, IBM se axează tot mai mult pe afaceri cloud, în care sunt prezenți și rivalii Microsoft și Oracle. Companiile urmează astfel tendința de a muta aplicațiile clasice pe servere și deservirea clienților de la distanță.

În divizia de produse cloud computing, IBM a înregistrat trimestrul trecut o creștere a vânzărilor de 30%, după o creștere de 34% în ultimele trei luni. În special pierderile din sectorul hardware au determinat compania să înregistreze o scădere cu 2,8% a veniturilor companiei, până la un total de 20,24 miliarde de dolari. Este totuși mai mult decât se așteptau analiștii. Profitul net a scăzut cu 28% la 2,5 miliarde de dolari, înaintea aplicării efectelor speciale IBM a câștigat mai mulți bani decât era de așteptat.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/IBM-erntet-Fruechte-im-Cloud-Geschaeft-article18221991.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 6