IBM se luptă cu restructurarea

3n8t0722

IBM se luptă cu restructurarea

Fostul lider de piață IBM se luptă cu propria sa restrcuturare: Din nou veniturile și profitul scad. Afacerile cu cloud-computing nu dau rezultatele scontate, iar cererea pentru clasicele mașini de calcul IBM este foarte slabă.

Grupul se restructurează în direcția cloud-computing, iar fostul lider al pieței high-tech se axează tot mai mult pe această direcție. Vânzările au scăzut spre sfârșitul anului 2014 pentru al unsprezecelea trimestru consecutiv, după cum a anunțat compania americană. Cu o scădere de 12% la 24,1 miliarde de dolari, acestea au scăzut mai repede decât se temeau experții. În divizia hardware minusul a măsurat 39%.

Conversia afacerii mai puțin profitabile cu hardware într-o afacere cu stocare a datelor pe internet se pare că încă nu aduce rezultatel dorite pentru cel mai mare ofertant de servicii IT al lumii. Profitul a scăzut în trimestrul al patrulea cu 12% la 5,5 miliarde de dolari.

Similar rivalului german SAP și IBM ia măsuri suplimentare de restructurare pentru a proteja profitul. Managementul a atins deja ținta de profit pentru acest an. Investitorii nu au fost încântați și acțiunile au scăzut post bursier cu aproximativ două procente. Industria ca un întreg trece în prezent printr-o puternică transformare. Tradiționalele afaceri cu PC-uri se prăbușesc și lumea fi dominată de afacerile pe internet.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/IBM-kaempft-mit-Konzernumbau-article14360361.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 20