IBM PRINDE ARIPI

  • ibmIBM pierde venituri

Afacerile merg prost la veteranul tehnologic IBM. În ciuda creșterii în divizia de software, afacerile cu servere IBM nu au adus decât pierderi pentru companie. Șeful grupului, Rometty vrea schimbări.

 

IBM a recuperat în primul trimestru al anului mai puțin decât era de așteptat, în principal datorită scăderii cererii pentru produse de stocare și produse de tip server. Vânzările au scăzut în cele trei luni cu 4%, la 22,5 miliarde de dolari, după cum a anunțat compania. Analiștii se așteptau în medie la 22,91 miliarde de dolari vânzări. Profitul net a scăzut la 2,38 miliarde de dolari de la 3,03 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut. Pe o bază ajustată un profit de 2,54 de dolari a fost realizat în aproximativ același nivel cu așteptările experților. Acțiunile IBM au scăzut cu aproximativ 4%.

 

Informațiile furnizate de companie arată că afacerile cu produse hardware sau de stocare au adus venituri cu 23% mai mici. Doar divizia de software a înregistrat o creștere. Acolo veniturile au urcat cu 1,6% la 5,66 miliarde de dolari. În special în regiunea Asia-Pacific și pe piețe emergente precum Brazilia, Rusia, India și China, vânzările de hardware au scăzut în mod semnificativ.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/IBM-buesst-Umsatz-ein-article12677436.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 76 = 78