Icahn este interesat de producători de Botox

2014-04-10T142435Z-918187442-GM1EA2C0L0C01-RTRMADP-3-EBAY-ICAHN

După plecarea sa de la Apple, Carl Icahn dă târcoale unei alte mari afaceri. Marele investitor american cumpără în mare stil acțiuni la producătorul de Botox, Allergan. Icahn reacționează la controversata preluare a Allergan de către Pfizer.

Cunoscutul investitor miliardar, Carl Icahn, a cumpărat un pachet important de acțiuni la concernul farmaceutic Allergan. La ce volum se ridică participația sa la producătorul de Botox, acesta nu a dorit cu toate acestea să precizeze. El l-a asigurat pe șeful Allergan, Brent Saunders, de sprijinul său. Icahn s-a exprimat încrezător în această afacere și în capacitatea lui Saunders de a spori valoarea Allergan pentru acționarii săi.

Planurile pentru o preluare a Allergan de către concurentul său american, Pfizer, pentru suma de 160 de miliarde de euro s-au dus pe apa sâmbetei în luna aprilie a acestui an. Motivul a fost reprezentat de noi obstacole impuse de guvernul american, prin care se evită transferul în străinătate a sediului companiilor americane care participă la fuziuni cu scopul de a scăpa de taxe. Icahn s-a declarat complet împotriva unor astfel de prevederi.

Afacerea dintre Allergan și Pfizer ar fi fost anulată pentru că americanii s-au temut că vor pierde cea de-a zecea companie ca mărime din SUA în favoarea Irlandei.

Icahn a fost anterior implicat la concernul farmaceutic american Forest Laboratories, când Saunders a fost acolo director executiv. Forest a fost apoi înghițit de concernul Actavis, care mai târziu a cumpărat la rândul său Allergan și a preluat numele.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Icahn-setzt-auf-Botox-Produzenten-article17824091.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =