Icahn va deveni noul acționar majoritar al Pep Boys

Icahn

Ce mai plănuiește Carl Icahn? Marele investitor american, care este renumit pentru implicațiile sale din investiții, va deveni acționar la un lanț american de ateliere. Carl a anunțat recent ceva interesant.

Investitorul american Carl Icahn se va implica în lanțul de ateliere Pep Boys-Manny. Miliardarul a achiziționat vineri potrivit proprilor informații 6,55 milioane de acțiuni ale companiei. Asta corespunde unei cote de 12,12%.
Astfel că el este al doilea cel mai mare acționar din spatele administratorului de active Gabelli Funds. Lanțul de ateliere oferă o ocazie excelentă de cumpărare pentru rivalul aflat în proprietatea sa, Auto Plus, a mai declarat investitorul.

Icahn este cunoscut pentru implicările sale agresive. Astfel a făcut și în cazul asiguratorului American International Group și a cerut o divizare a concernului. La Apple el a participat la un program de răscumpărare al acțiunilor.

Pep Boys – Manny a anunțat în luna octombrie că vrea să cedeze compania către producătorul japonez de anvelope, Bridgestone, pentru suma de 835 de milioane de dolari. Compania fondată în anul 1921 operează 800 de reprezentanțe. Bridgestone deține 2200 de filiale în SUA. Preluarea va fi finalizată la începutul anului 2016.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Icahn-wird-Grossaktionaer-von-Pep-Boys-article16508141.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 45