Idee de afacere, biciclete fără stații de parcare

​​O nouă modalitate, de ultimă generație, pentru închirierea bicicletelor va aduce o revoluție semnificativă în orașele din întreaga lume. Inovația constă în închirierea bicicletelor fără stații de parcare predefinite, scrie BBC.

Conceptul de bike-sharing constă în a lua o bicicletă dintr-o parcare special destinată și a o lasă în alta, apropiată de locul unde vrei să ajungi. Bicicletele sunt localizate și deblocate prin intermediul telefoanelor inteligente, și pot fi închiriate pentru o ora, o zi sau o săptămâna – iar după ce și-au îndeplinit scopul se  poate bloca oriunde, fără a mai fi necesară o stație de parcare.

Senzorii GPS îi ajută pe bicicliști să găsească bicicletele disponibile pe o aplicație smartphone, iar rezervarea și deblocarea se face prin scanarea unui cod QR sau prin utilizarea RFID (identificarea frecvenței radio).

Tehnologia de la bord este alimentată de o baterie alimentată de un dinam, în timp ce biciclistul pedalează.
În afară de confortul de a putea lasă bicicletele oriune, cele fără stații de parcare predefinite sunt mult mai ieftine decât sistemele bazate pe acestea. Mutarea tehnologiei de blocare și de plată de la stație la bicicletă înseamnă că nouă modalitate poate fi implementată foarte rapid.

Conceptul a avut un mare succes în China, unde două noi întreprinderi, sprijinite de grupurile de afaceri gigantice ale țării, se luptă pentru zona de acoperire a sistemului pe străzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 + = 87