Idei americanesti la fiscul bihorean

1130-lindsay-irs-2

Bosul Finanțelor bihorene, Ioan Mihaiu a sustinut că cel mai ușor  de executat silit la un datornic este mașina, după modelul american practicat de celebra instituție IRS.

Intrucat proprietățile imobiliare ale rău platnicilor sunt trecute pe numele altora, iar restanțieii au grijă și să nu aibă bani în conturi, popririle nu prea dau rezultate. Astfel Ioan Mihaiu consideră că metoda americana ar functiona si la noi nefiind nimic mai neplacut unui datornic decat sa iii iei bolidul cu care se mandreste la vecini, pitzipoance etc etc.

Dar autoturismele instituției americane folosesc camere de luat vedere speciale la 360 de grade, softuri de depistare instanta a numerelor de inmatriculare,si astfel  semnalează automat când  apare un autovehicul aparțininând de un cetățean ce datorează bani Statului. Conform legislației americane, proprietarul astfel descoperit și așteptat lângă mașină de către angajații IRS este obligat să predea pe loc cheile autovehiculului. Adica vorba ceea, de moarte si de taxe nu scapi niciodata.

Mihaiu a afirmat că măsura „sechestrării” mașinilor contribuabililor datornici s-a dovedit a fi una de impact și care dă rezultate desi în ultima perioadă, somațiile sunt cele care îi fac pe rău platnici să se prezinte la Fisc pentru rezolvarea situațiilor în care se află.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 3