Iertarea de datorie, initiativa logico-electorala

credit_imobiliar_35776700

Cetatenii, persoane fizice, care au luat credite ipotecare şi nu le pot achita ar putea beneficia de suspendarea temporară a executării silite a imobilelor, până la redresarea financiară, fără a plăti cauţiune, potrivit unei iniţiative legislative aflată în consultare publică, iniţiată de patru parlamentari PSD. Printre iniţiatori se numără şi liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, se spune intr-un comunicat MEDIAFAX

Dacă acest proiect va fi adoptat, suspendarea executării silite va fi obligatorie şi cauţiunea nu va fi necesara în cazul debitorilor care fac dovada că bunul imobil ce urmează a fi executat are destinaţia de locuinţă pentru familie, nu deţin un alt imobil cu această destinaţie şi fac dovada că nu realizează mai mult decât venitul minim garantat pe economie pentru fiecare membru al familiei.
Potrivit acestui proiect de modificare a Codului de procedură civilă, aceste condiţii trebuie să fie îndeplinite cumulativ.

Iniţiatorii subliniază că, în acest moment, legislaţia din România nu conţine dispoziţii de favorizare a debitorilor din cadrul creditelor ipotecare, cum ar fi norme privind iertarea de datorie, având în vedere criza economică, sau norme de amânare a executării silite pentru o anumită perioadă de timp, în care să i se ofere debitorului posibilitatea de a se redresa economic şi de a fi în măsură să achite ratele.

Ei propun, de asemenea, prin iniţiativa legislativă, ca, în contractele de credit ipotecar în care creditorul a efectuat evaluarea bunului cu bani din acest credit, creditorul să nu poate extinde executarea silită asupra altor bunuri aparţinând debitorului său.

“Având în vedere că bunul ipotecat a fost evaluat la momentul acordării împrumutului ca acoperitor al creanţei băncii, aceasta nu poate impune debitorului să suporte riscul diminuării de valoare a bunului într-o eventuală vânzare”, arată iniţiatorii.

Propunerea legislativă, semnată de liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru, preşedintele Comisiei pentru administraţie din Senat, Darius Vâlcov, şi deputatul Daniel Bărbulescu, urmează să intre în dezbaterea Senatului, care este primă Cameră sesizată.

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile…..sa presupunem in casa dvs ipotecata acest dialog…

Într-o zi, in casa evident ipotecata, fata de 14 ani vine în fața mamei sale:

-Mamă, tu știi ceva?

Eu am făcut sex cu toți vecinii!

Maică-sa îi trage o palmă de vede stele verzi și îi spune:

-De-abia ai împlinit 14 și deja ai început să mi te adresezi cu “tu”?

One thought on “Iertarea de datorie, initiativa logico-electorala

  1. exista o ordonanta de urgenta emisa in acest sens, 47/2014, nu e oug, doar ou, iar detaliile de acolo difera esential cu cele promovate in mass media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 8