IES DE LA SECRET

  • schweiz-bankenIES DE LA SECRET
  • 15 bănci elvețiene se dezvăluie

Au ajutat clienții lor americani să se sustragă taxelor. Până la sfârșitul anului, băncile elvețiene mai au timp să se dezvăluie singure către SUA. Dar cel puțin o instituție mai dorește să lupte.

În războiul taxelor cu SUA, tot mai multe bănci elvețiene își arată adevăratele fețe. Luni dimineață 15 alte instituții financiare din Elveția au decis să acorde un ajutor SUA în vederea impozitării proprilor cetățeni. Printre acestea sunt incluse, între altele, băncile cantonale din Berna, Geneva, Grisons, Lucerna și St. Gallen.

Insituțiile financiare care au găzduit un număr mare de evazioniști cetățeni americani se pot aștepta și la o amendă consistentă. Departamentul de justiție din SUA se află într-o vânătoare continuă prin băncile elvețiene de o perioadă de cinci ani. În vara acestui an, Statele Unite și Elveția au convenit să soluționeze litigiul privind evaziunea fiscală, acord ce urma să se aplica unui număr de aproximativ 300 de instituții financiare. Băncile elvețiene trebuie în primul rând să declare dacă participă la program și în cele din urmă să dezvăluie afacerilor persoanelor din SUA.

Pe baza cestor informații, SUA urmează să calculeze amenzile. Dar Bank Vontobel vrea să demonstreze americanilor, cu ajutorul unui audit, că nu a încălcat nici una din prevederile legale ale Statelor Unite. Raiffeisen Elveția încă reflectă asupra dirrecției pe care să o adopte, care ar putea fi una similară Bank Vontobel. Iar a treia cea mai mare bancă elevețiană dorește să capteze atenția a încă câteva mici bănci autohtone pentru a ataca pretenția americanilor de a plăti o amendă, atâta vreme cât aceste bănci vor demonstr că au avut doar un număr infim de clienți cetățeni americani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 18