Igor Dodon, preşedintele ales al Republicii Moldova, solicită Rusiei ajutor pentru a stopa politica de românizare a bursierilor moldoveni

dodon-6-ria-sergej_mamontov_default

Igor Dodon, preşedintele ales al Republicii Moldova, a declarat că bursele de studiu oferite de Guvernul român tinerilor moldoveni fac parte din politica de românizare ce ar trebui contracarată de către Rusia, informează presa moldoveană.

Preşedintele ales al Republicii Moldova consideră că Rusia ar trebui să suplimenteze numărul burselor de studiu oferite tinerilor moldoveni. În prezent, Rusia oferă Republicii Moldove aproximativ 100-150 de burse de studiu. Statul român oferă în fiecare an peste 5.000 de burse de studiu moldovenilor ce vor să vină să studieze în România.

Potrivit lui Dodon bursele de studiu oferite de statul român fac parte din politica de românizare a cetăţenilor moldoveni. Igor condamnă România pentru politica de românizare întreprinsă, considerând-o a fi una agresivă şi susţine lupta împotriva acesteia.

Acesta şi-a exprimat în mod deschis şi în repetate rânduri orientarea sa politică pro-rusă, aflată în opoziţie cu orientările pro-europene, adoptate de coaliţia democratică de guvernare. Dodon a afirmat că “este singurul politician care vrea şi poate restabili relaţiile bune cu Rusia”, subliniind că “va proteja valorile creştine şi familia tradiţională”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 24