IKEA CRESTE

  • ikea-waechst-in-deutschland-staerker-als-der-markt-image_580x325Ikea pe creștere

Mobilierul Ikea se bucură în continuare de o cerere mare la nivel mondial. Suedezii au înregistrat un profit onorabil, iar vânzările au crescut în ultimul exercițiu financiar. CEO-ul Agnefjäll este deosebit de mulțumit cu recuperarea pieței europene.

 

Gigantul mobilier Ikea s-a bucurat din nou de o creștere a vânzărilor și profit pentru anul trecut la nivel mondial. În final, veniturile pentru anul fiscal 2013 (încheiat la 31 august) au fost de 28,5 miliarde de euro. Informația vine dintr-un anunț al companiei suedeze Ikea, cu sediul la Helsingborg. Iar această cifră reprezintă o creștere de 3,2%. Profitul a crescut cu 3,1% până la 3,3 miliarde de euro.

 

Ikea dorește să schițeze o creștere ambițioasă până în 2020, când își propune să însumeze la nivel global venituri de 50 de miliarde de euro, conform noului CEO Peter Agnefjäll. Ikea operează în prezent 305 magazine de mobilier în 26 de țări. Anul trecut magazinele firmei au beneficiat de 684 de milioane de vizitatori.

 

Ikea a beneficiat de o economie globală îmbunătățită, conform mesajului puternic din partea lui Agnefjäll. Piețe majore de consum, precum piața din SUA a cunoscut o creștere mai mare iar Europa începe în general să se recupereze. Potrivit lui Agnefjäll există potențial pe piața sud-europeană.

 

Germania rămâne cu o cotă de 14% în veniturile Ikea, cea mai importantă piață unică în afara Statelor Unite. După mai multe amânări Ikea intenționează să deschidă noi locații în Hamburg, Altona și Lübeck. După informațiile lui Agnefjäll, Ikea a realizat în acest an o creștere cu două cifre, pe piața din China.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ikea-waechst-weltweit-article12159961.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 28