Ikea retrage dreptul nelimitat de retur

19d99b9c8e91875b548a5b0dfcd2180f

Odată cu anunțul făcut de Ikea care spunea că mărfurile cumpărate pot fi returnate pe perioadă nelimitată, compania suedeză a fost pe prima pagină a ziarelor acum doi ani de zile. Dar gigantul articolelor de mobilier retrage acum această regulă.

Comerciantul suedez de mobilier, Ikea, retrage dreptul nelimitat de retur pentru produsele sale, după doi de la intrarea în vigoare. Clienții ce vor efectua cumpărături la Ikea din data de 1 septembrie 2016 vor putea returna în continuare bunurile achiziționate, fără vreun motiv anume, dar numai în limita a un an de la achiziție. Ei își vor primi banii înapoi, întregul preț plătit pentru bunurile respective.

Astfel, dreptul de retur din filialele germane va fi unificat cu politica globală Ikea, anunță compania la sediul său central din Germania, de la Hofheim bei Frankfurt. Perioada limita de 365 de zile este încă ceva obișnuit în acest domeniu și protejează cumpărătorii în fața unor cumpărături eronate.

Managerul Klaus Cholewa, responsabil de satisfacția clientului la Ikea, a declarat că, compania sa a stabilit că clienții nu au nevoie de o perioadă atât de lungă pentru a decide dacă păstrează produsul sau nu. Peste 90% dintre clienții care vor să schimbe un articol o fac în primele 3-10 luni de zile după achiziție. Astfel că nu se va păstra o opțiune care nu folosește nimănui.

Cholewa nu a dorit să facă mențiuni legate de posibile abuzuri ale clienților asupra regulii introduse în luna august 2014. De asemenea, el nu a putut să estimeze costurile ocazionate de introducerea posibilității nelimitate de retur. La început au existat cazuri individuale de consumatori care au adus produse înapoi în magazin, care se vedea clar că au stat ani de zile în pivniță sau depozit. Astfel că regula returului nelimitat se referă doar la articole care au fost vândute după data de 25 august 2014. Poate că inițial acest lucru nu a fost comunicat suficient de clar, a mai adăugat managerul Ikea.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ikea-kippt-unbegrenztes-Rueckgaberecht-article18434536.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − = 89