Ikea se extinde către India și Serbia

012924e81509bec5656412506532dbd5

Ikea înregistrează din nou profit pentru anul comercial trecut. Clienții iubesc în special departamentul de bucătării. Pentru că afacerile merg atât de bine, concernul vrea să deschidă magazine de mobilă și în alte țări.

Gigantul suedez de mobilier, Ikea, a înregistrat din nou un profit mai mare prin magazinele sale de mobilă. Excedentul înregistrat de concern a urcat în anul comercial 2015/2016 (care s-a încheiat în luna august) de la 3,5 la 4,2 miliarde, spune compania. Concernul suedez se află pe o poziție favorabilă și are perspective extrem de pozitive, spune directorul executiv, Peter Agnefjäll. Punctul central este reprezentat de o creștere susținută și eficiență în toate activitățile.

Ikea crește cel mai puternic în China. Din anul 2017 comerciantul de mobilă vrea să deschidă magazine și în India sau Serbia. După cum au anunțat deja luna trecută, compania ar putea să își sporească vânzările la nivel mondial cu 7,1% la 34,2 miliarde de euro. Pe cea mai importantă piață a sa, Germania, vânzările Ikea au crescut cu peste șapte procente la 4,75 miliarde de euro.

Nu s-a specificat exact ce profit a marcat Ikea în Germania. Compania a făcut o afacere bună în special cu planificarea bucătăriilor, precum și cu produse pentru gătit sau luat masa.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ikea-expandiert-nach-Indien-und-Serbien-article19272516.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 58