Ikea se orientează către interiorul orașelor

IKEA

Ikea se orientează către interiorul orașelor

Apropierea de centrul orașelor, burgeri vegetarieni și concepte de sustenabilitate, Ikea vrea să se folosească de acestea pentru a atrage o clientelă din mediul urban. Meniul cu chifteluțe din carne va fi însă păstrat, asigură șeful companiei, Peter Agnefjäll.

Gigantul mobilierului, Ikea, vrea ca pe cea mai importantă piață a sa, Germania, să se apropie și mai mult de clienți și astfel să crească. Cu case mai aproape de centrul orașului, dispozitive de încărcare fără fir introduse în mobilă și chifteluțe vegetariene suedezii vor acum să profite de puterea de cumpărare a tinerilor din orașe.

Când se construiau mai demult case Ikea, atunci se căutau intersecții de autostrăzi și magazinele erau amplasate acolo, pentru că toată afacerea era proiectată pentru mașini, spune șeful concernului, Peter Agnefjäll. Astăzi afacerea este interesată de o bună accesibilitate pentru cei ce au mașini personale. Dar pe viitor va fi mai important ca accesibilitatea să fie mai mare pentru public.

Uneori acest lucru înseamnă că magazinele să fie mai aproape de interiorul orașelor. Uneori există de asemenea locații apropiate de un trafic aglomerat, iar aceste locații sunt exact ceea ce caută compania.

Pentru acest tip de afaceri este casa de mobilă din Hamburg-Altona, care este la doar câteva minute de mers pe jos de gară, un test, despre a cărui succes compania nu dorește deocamdată să ofere informații. Dar este interesant să se observe și studieze reacțiile clienților, să se stabilească ce funcționează și ce nu, spune șeful Ikea despre comportamentul de cumpărare a populației din mediul urban.

Ceea ce de obicei se vede atunci când există locații care sunt mai accesibile este faptul că oamenii vin mai des. Dar asta nu îi face să cumpere o canapea nouă la fiecare două luni. În schimb ei aleg să viziteze restaurantul Ikea.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ikea-rueckt-naeher-an-die-Innenstaedte-article15157571.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1