Ikea va vinde, din 2019, covoraşe făcute de refugiaţii sirieni

IMG_1187

Ikea intenţionează să dezvolte o nouă gamă de covoraşe şi textile fabricate de refugiaţii sirieni care trăiesc în Iordania, începând din 2019, iniţiativa fiind aşteptată să creeze aproape 200 de locuri de muncă, majoritatea destinate femeilor, relatează CNN.

Ikea susţine că lucrează cu organizaţiile locale care se concentrează pe problemele femeilor, pentru ca proiectul să funcţioneze.

Există o rată mică de şomaj în rândul femeilor, care, în general, au grijă de copii. Ikea susţine că lucrează cu organizaţiile locale pentru a asigura faptul că programul de muncă este flexibil astfel încât femeile să poată avea grijă de membrii familiei.

Iordania a acceptat peste 655.000 de refugiaţi sirieni, potrivit datelor Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Mai mult, aproape 37.000 de premise de muncă au fost emise în Iordania pentru refugiaţii sirieni, deşi mulţi sirieni lucrează fără premise.

Covoraşele şi textilele vor fi vândute la nivel local şi în alte pieţe care au acord de comerţ liber cu Iordania. Compania suedeză de mobilă precizează că produsele fac parte dintr-o ediţie limitată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + = 23