Ikea vrea să atragă și clienți mai în vârstă

89d1741de17fd9a2d97e2a2058a147cc

Ikea este în căutare de noi clienți și pornește în consecință o ofensivă bazată pe calitate. Potrivit șefului concernului, Peter Agnefjall, produsele vor fi primi o perioadă de valabilitate mai îndelungată. Pentru a putea menține prețurile, sunt necesare idei.

Ikea se fixează mai mult pe canapele, rafturi sau alte produse pentru cerințe mai ridicate. Clienții companiei se așteaptă să primească produse de calitate mai ridicată, spune directorul executiv al Ikea, Peter Agnefjall. În zilele noastre nu mai poți să contruiești produse de unică folosință. Cine cumpără o masă de canapea se așteaptă ca aceasta să țină mult.

Concernul vede foarte bine că anumiți oameni evită Ikea, fiind de părere că nu oferă cea mai bună calitate în raport cu prețul. Astfel că obiectivul suedezilor este ca clienții lor să fie mai mulțumiți de achizițiile făcute. De asemenea, concernul vrea să deservească noi grupuri demografice, chiar și persoane în vârstă, explică designerul-șef al Ikea, Marcus Engman.

Pentru a putea păstra însă prețurile concomitent cu creșterea calității produselor, Ikea se va axa pe platforme comune de asamblare pentru diferite linii de producție. Așa ceva este deja planificat din anul 2017 pentru dulapuri și sertare. De asemenea, vor fi introduse noi materiale, iar construcția de mobilier va fi simplificată.

Pentru ca furnizorii Ikea să poată dezvolta noile mașinării necesare, concernul suedez va începe să semneze contracte pe termen lung și va emite comenzi de volum mare. Ikea a explicat recent că vrea să își majoreze vânzările cu 50% până în anul 2020, deci până la valoarea de 50 de miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ikea-will-auch-aeltere-Kunden-ansprechen-article18116356.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 21 = 30