Imbatabilul Annington vrea în DAX

imago63584580h

Annington vrea în DAX

Este pentru prima dată când o companie imobiliară ar putea fi introdusă în principalul indice german. Deutsche Annington are o istorie de creștere spectaculoasă, de la debutant la lider de piață. Dar numele nu s-a remarcat.

În urmă cu trei ani Deutsche Annington era pusă la zid, acum cel mai mare concern german de locuințe ar putea fi inclus ca primă companie de acest tip din indicele principal german DAX. Din copilul cu probleme, acesta a devenit un elev model. Uitate sunt acum vremurile în care povara datoriei sale era atât de mare, încât a avut nevoie de un plan de salvare. Iar acum speră chiar la o listare bursieră, care a fost adusă în discuție prima dată în vara anului 2013, dacă își mai poate aduce aminte cineva.

Acum concernul are un nou om la conducere, fostul manager al Bertelsmann, Rolf Buch, care a avut grijă să dea un nou suflu companiei: folosindu-se de achiziții, el a catapultat valoarea bursieră a concernului, care este de curând cunoscut sub numele de Vonovia, la un total de 13 miliarde de euro. La nivel național Annington administrează 350.000 de locuințe și astfel este imbatabil în fața concurenței.

Este oare sănătoasă o extindere atât de rapidă? Analistul Kai Klose de la Berenberg consideră că da, pentru că Annington a crescut sustenabil în ultimii ani. Achizițiile nu au fost finanțate pe bază de credite. În schimb concernul a apelat constant la acționari pentru a le umple trezoreria și astfel și-a dus gradul de îndatorare chiar și în aceste vremuri de bani ieftini la un nivel sănătos de sub 60%, cu o tendință descrescătoare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Annington-will-in-den-Dax-article15783121.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 13