IMIGRANTI IN CRIZA

  • 1634955858Criza atrage mai mulți imigranți către Germania

Tot mai multe persoane trec granițele Germaniei pentru un viitor mai prosper și mai stabil. Peste jumătate de milion de oameni au sosit în Germania în prima jumătate a anului 2013. Mulți sunt bine pregătiți și își caută locul pe piața muncii.

 

Germania, ca stat stabil economic, atrage tot mai mulți imigranți. În principal aceștia sosesc în Germania din țările din estul europei sau din statele afectate de criză. În prima jumătate a anului, 555.000 de oameni s-au mutat în republica federală. Aceste cifre arată o creștere cu 11% față de anul precedent, conform datelor prezentate joi de Biroul Federal de Statistică. De asemenea, 349.000 de oameni au fost atrași către alte state.

 

Majoritatea imigranților străini au venit din nou în primul rând din Polonia (93.000), urmată de România (67.000), iar apoi Bulgaria (29.000). De asemenea Germania primește un număr mare de imigranți din țările care aparțin zonei euro, dar au fost lovite de criza financiară. Spre exemplu, din Spania au sosit cu 39% mai mulți imigranți decât anul precedent. Numărul imigranților proveniți din Portugalia a crescut cu 26%, iar cel al imigranților italieni cu 41%. Cu toate acestea numărul grecilor care au venit anul acesta în Germania a scăzut cu 4,5 % față de 2012. De asemenea, din Siria, țară devastată de război, au sosit în Germania 6000 de imigranți, cu 178% mai mult decât în 2012.

 

Această imigrație puternică a făcut ca în Germania numărul angajaților să depășească în septembrie cifra de 42 de milioane. Se observă un trend în creștere al angajatorilor din Germania, care caută acum forță de muncă bine pregătită în străinătate sau printre imigranți, mai mult decăt printre șomerii deja existenți, declară economistul Christian Schulz de la Berenberg Bank.

 

Acest lucru nu este surprinzător, dat fiind faptul că se pare că tot mai mulți oameni educați și bine pregătiți aleg să vină în Germania. În primăvara acestui an, un studiu efectuat de cercetătorul Herbert Brückner a cauzat agitație atunci când rezultatele au fost făcute publice. Se pare că în Germania imigranții au ajuns să aibe un nivel superior de pregătire profesională față de cetățenii germani. Există șanse mai mari ca un imigrant să aibe un nivel crescut de educație și să posede o diplomă sau certificare un domeniul tehnic, ori să fi absolvit un program de masterat, comparativ cu germanii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6