Imigranții creează peste un milion de locuri de muncă

migrantenunternehmer 

Ce facem cu numărul mare de refugiați? Câți imigranți poate absorbi piața germană a muncii? Mai mult decât se credea, arată un studiu al Bertelsmann Stiftung.

Sute de mii de oameni au ajuns în ultimul an în Germania. Iar îngrijorările sunt în creștere: poate Germania să le facă față acestora, poate piața muncii să îi integreze? Un studiu al Bertelsmann Stiftung arată că se poate.

Pentru că dezvoltarea din perioada 2005-2014 arată că oamenii cu origini străine sunt mai degrabă interesați de antreprenoriat sau activități independente, într-o perioadă slabă pentru start-up-uri în Germania. Acest lucru este un factor pozitiv important pentru piața muncii. Constatarea surprinzătoare pentru autorii studiului: oamenii cu rădăcini străine au fondat disproporționat multe companii și au creat milioane de noi locuri de muncă.

Potrivit studiului, numărul locurilor de muncă, care au fost create de activități independente fondate de imigranții ce au sosit în Germania între anii 2005 și 2014, a crescut cu peste o treime față de perioada precedentă, de la 947.000 la 1,3 milioane de locuri. Numărul de antreprenori cu un trecut migraționist a crescut în aceeași perioadă de timp cu un sfert până la 709.000 de persoane. De remarcat este acest fapt în special datorită faptului că în comparație cu anul 2005, proporția persoanelor cu un trecut migraționist, din totalul populației din Germania, a crescut cu abia nouă procente, după cum explică liderul studiului, Armando Garcia.

Germania, care în comparație cu alte națiuni industrializate are o problemă cu continuitatea întreprinderilor mici și mijlocii, profită de pe urma acestui fenomen. Pentru că cercetarea arată că oamenii cu rădăcini străine sunt foarte activi în acest domeniu. Oamenii cu un trecut migraționist aduc o contribuție foarte importantă la formarea unei clase medii vitale și foarte dinamice. Aceștia creează joburi și cresc perspectivele salariale, spune Garcia Schmidt. În grupul persoanelor cu un trecut migraționist se numără atât prima cât și a doua generație de imigranți, deci indiferent că au ajuns pe cont propriu în Germania după 1949 sau au avut deja un părinte care a imigrat acolo înaintea sa.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Einwanderer-schaffen-ueber-eine-Million-Jobs-article18393256.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 5