IMIGRATIA OK

  • zwei-bewohner-eines-vor-allem-von-rumaenen-bewohnten-mietshause-in-duisburg-rheinhausenGermania se bucură de imigrația din Europa de Est

Din 2014 românii și bulgarii au acces nerestricționat la piața forței de muncă din Germania. Autoritățile locale avertizează cu privire la imigrația oamenilor săraci. Dar un cercetător al fenomenelor imigraționiste nu este de acord. Acesta declară că majoritatea imigranților sunt profesioniști și sunt absolut necesari pentru economia Germaniei.

 

Concluzia cercetătorului Kalus Zimmerman este că Germania a obținut și va obține mai ales începând cu 1 ianuarie 2014 beneficii de pe urma imigrației din România și Bulgaria. Piața muncii din Germania va deveni complet accesibilă pentru lucrători, iar acest lucru va intra în vigoare de anul viitor. Pentru cetățenii statelor vizate de restricții, aceasta este o șansă bună.

 

Majoritatea imigranților sunt profesioniști bine calificați, cum ar fi medici sau ingineri. Aceste meserii sunt extrem de necesare în Germania, spune directorul Institutului de Cercetare al Pietei Muncii (IZA), într-o analiză efectuată de acesta. IZA are aproximativ 1300 de oameni de știință din înteaga lume și reprezintă cea mai mare instituție de cercetări asupra economiei. Zimmerman se așteaptă ca de la 1 ianuarie să sosească un număr de aproximativ 200.000 de cetățeni din România și Bulgaria. Anul trecut aproximativ 71.000 de persoane au imigrat din cele două țări, iar acum numărul total al muncitorilor din România și Bulgaria se ridică la aproape 170.000. Iar mai mult de 70% dintre aceștia își plătesc în mod regulat datoriile la fondurile de asigurări sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4