IMIGRATIA SARACIEI

  • einwanderung-2-540x304
  • IMIGRATIA SARACIEI
  • Sindicaliștii și angajatorii avertizează față de resentimentele împotriva angajaților

Muncitorii trebuie să demonstreze că “sunt bineveniți în Germania”. În dezbaterea cu privire la așa-zisa “imigrație a sărăciei”, angajații și întreprinzătorii iau cuvântul, într-un apel comun.

 

Sunt rare cazurile în care reprezentanții angajatorilor și angajații să fie de aceeași părere. Ei de obicei dezbat despre salariul minim, cu ce sume sau procente să fie următoarea mărire salarială sau despre măsuri de protecție împotriva concedierii.

 

Cu toate acestea, înaintea congresului coaliției roș-negre de la Meseberg, reprezentanții de top ai sindicatelor și angajatorilor emit un avertisment cu privire la aceste debateri politice privind imigrația oamenilor săraci și spun că această atitudine ar putea împiedica forța de muncă profesionistă să mai ajungă în Germania, acolo unde este nevoie de ea.

 

Pentru ca Germania să rămână un model bun european și un receptor al forței de muncă bine pregătite, de care Germania are nevoie pentru dezvoltarea sa economică, sindicaliștii și angajatorii fac un apel la toți cei care sunt în vreun fel implicați în viața politică a Germaniei, să se implice în dezbateri realiste și să își asume responsabilitate în societate și politică. Apelul a venit din partea șefului asociației angajatorilor, Ingo Kramer și liderul DGB Michael Sommer.

 

Cu aceste temeri exagerate ale imigrației care va cauza prăbușirea sistemelor sociale germane, Germania poate rata șansa de a atrage experți, care sunt bineveniți în Germania și sunt urgent necesari. Dezbaterile aprinse pe această temă au început să apară anul trecut, odată cu apropierea datei la care cele două membre ale Uniunii Europene, România și Bulgaria, au primit acces nerestricționat la piața muncii din Germania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 25