imm-uri germane

 

Mittelstand beklagt Fachkrâ°ftemangel

Sondaj printre IMM-urile germane
Întreprinderile mici și mijlocii ar trebui să beneficieze dintr-un acord de liber schimb cu Statele Unite ale Americii. Sau cel puțin așa promite vice-cancelarul Gabriel. Dar nici măcar una din șase companii nu crede că acest tratat va aduce beneficii.

Comerțul transatlantic și parteneriatul investițional (TTIP) oferă oportunități mari pentru IMM-urile din Germania. Cu aceste cuvinte, ministrul federal Sigmar Gabriel (SPD) a promovat cu câteva zile în urmă controversatul acord. Dar se pare că mesajul a sosit cu greu în întreprinderile mici și mijlocii. Doar 15% văd în TTIP un potențial pozitiv pentru afaceri. Acesta este rezultatul unui studiu efectuat de Commerzbank.

Astfel că firmele consideră potențialul acestui acord ca fiind mult mai redus decât cel al digitalizării, spre exemplu, care este de 41%, precum și potențialul tehnicilor moderne de producție, așa-numitul industrial 4.0, care este așteptat cu interes de 24% dintre respondenți. Chiar și politica energetică ce rulează lent, adună un procent de 20%.

Susținătorii TTIP susțin că dubla aprobare a produselor printr-un acord transatlantic va aduce beneficii în special pentru companii mici. Oponenții acordului, cu toate acestea, se tem că standardele europene ridicate ar putea fi diluate prin această unificare, cum ar fi piața alimentelor sau Politica de Confidențialitate.

Pentru acest studiu au fost intervievați 4025 de manageri de companii, cu o cifră anuală de afaceri de cel puțin 2,5 milioane de euro.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/ttip-mittelstand-setzt-kaum-hoffnung-in-freihandelsabkommen-a-968383.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 27