Importurile din China au înregistrat o scădere a ccentuată în luna septembrie

_86087154_chinashippinglineshipingermany

Importurile din China au înregistrat o scădere a ccentuată în luna septembrie

China a înregistrat o scădere bruscă a valorii importurilor de luna trecută, au arătat cifrele, ridicând întrebări suplimentare cu privire la puterea economiei sale. În termeni de dolari, importurile au scăzut cu 20,4% faţă de anul trecut, la 145.2 miliarde de dolari, o scădere mai mare decât s-a asteptat. Scăderea s-a datorat prețurilor mai mici la materiile prime și incetinirea cererii interne.

Săptămâna viitoare, China va raporta rata de creștere pentru al treilea trimestru, care este de așteptat să fie mai mică decât ritmul anual de 7% văzut în al doilea trimestru. China a revizuit recent în scădere rata de creștere pentru anul 2014 de la 7,4% la 7,3%, cel mai slab ritm de aproape 25 de ani.

China a încercat să treacă de la o economie bazata pe exporturi la una condusă de consum, deși scăderea abruptă a importurilor sugerează că cererea internă nu este la fel de puternică pe cât spera guvernul. În termeni de dolari, exporturile Chinei au scăzut cu 3,7% faţă de anul trecut, la 205.6 miliarde de dolari, deși analiștii au prognozat o scădere mai abruptă.

Între timp, excedentul comercial al țării aproape s-a dublat, la 60.3 4 miliarde de dolari. În termeni exprimaţi in yuani, importurile au scăzut cu 17,7% în timp ce exporturile au scăzut cu 1,1%.

http://www.bbc.com/news/business-34513044

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + = 17