IMPOZITELE IRLANDEZE ATRAG INVESTITORI AMERICANI

_75670207_186017243

Acţiunile Shire Pharmaceutical cresc în urma repingerii ofertei AbbVie
Actiunile firmei farmaceutice Shire din Marea Britanie au crescut cu 13% dupa ce compania a respins o ofertă din partea celui de-al treilea gigant farmaceutic din SUA, AbbVie.
AbbVie a oferit 27 miliarde de lire sterline pentru Shire, care este cunoscut în primul rând ca un producator de medicamente pentru boli rare.

Shire a declarat ca oferta a subevaluat firma și ar nega actionarilor beneficii viitoare de creștere. De asemenea, a fost de părere că eforturile depuse de AbbVie pentru cumpărarea firmei s-au datorat în mare parte din cauza bazei sale de impozitare atractive în Irlanda.
Fondată în 1986 în Marea Britanie, Shire îşi desfășoară cea mai mare parte a activității în SUA, dar în 2008 şi-a mutat baza fiscală în Irlanda.

Shire a respins alte două oferte de la AbbVie. Firma este văzută ca o tinta de preluare atractivă pentru firmele de medicamente din SUA, deoarece nu are nici un acționar unic de control. AbbVie este doar una dintre multe firme americane care doresc să achiziționeze companii din locații fiscale favorabile și apoi să se mute în națiune inferioară de impozitare, într-un proces cunoscut sub numele de inversiune.
http://www.bbc.com/news/business-27939389

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4