Impozitul exportatorilor ar putea scadea la 5% de la 16%

Firmele românești care exportă ar putea să beneficieze de reducerea impozitului pe profit, de la 1 ianuarie 2019, potrivit unei propuneri de modificare a Codului fiscal, depuse la Parlament.

Propunerea de lege depusă la Senat de 24 de parlamentari USR (opoziție) prevede ca firmele care au venituri în valută din export să plătească o cotă de impozit de 5% pentru partea din profitul impozabil care corespunde veniturilor din exporturi. În prezent firmele plătesc impozit pe profit de 16% sau impozit pe ventul microîntreprinderii de 1% sau 3% (dacă nu au angajați), în cazul celor cu cifra de afaceri de până la 1 milion de euro.

De facilitățile fiscale propuse de parlamentarii USR ar urma să beneficieze firmele cu cifra de afaceri sub 100 de milioane de euro pe an și care au sediul social în afara Bucureștiului și a județului Ilfov.

De asemenea, nu vor putea beneficia de eventualele reduceri firmele din domeniul agriculturii, al transporturilor, al fibrelor sintetice etc.

Propunerea are însă șanse reduse de a fi transformată în lege , având în vedere că este semnată doar de parlamentari USR, care sunt în opoziție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2