Împreună dăm valoare profesiei de farmacist

Colegiul Judetean al Farmaciştilor din Bihor în colaborare cu Departamentul Farmacie al Facultății de Medicină și Farmacie din oradea, a organizat vineri 10 martie 2017, sala AMBASADOR, simpozionul “ZILELE FARMACEUTICE ORADENE”, editia 2017.

Motto-ul manifestarii este “împreună dăm valoare profesiei de farmacist”
Scopul profesiei de farmacist este acela de a contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate a persoanelor bolnave. Acest lucru nu se referă doar la oferirea de simple servicii cum ar fi eliberarea medicamentelor şi prepararea reţetelor magistrale.

Farmacistul mileniului III trebuie să se reorienteze profesional pentru a stabili o relaţie de încredere cu omul bolnav sau cu acele persoane care doresc relaţii despre medicamente.

Scăderea activităţii de receptură în favoarea produselor preparate industrial, apariţia multor medicamente noi si in ultimul timp a suplimentelor nutritive determină reconsiderarea profesiei de farmacist „de receptură” către acea de „farmacist furnizor de asistenţă farmaceutică”.

În acest context, evenimentul are ca obiectiv de informarea si dezvoltarea profesională a farmacistilor bihoreni, precum si întărirea spiritului de breaslă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =