În 29 de minute de la New York la Washington

Chiar dacă tehnologia Hyperloop se regăsește încă în stadiul incipient, interesul la nivel mondial este enorm. Acum pare să se stabilească care va fi prima rută pentru acest mijloc de transport al viitorului. CEO-ul Tesla, Elon Musk, și-a sărbătorit succesul pe Twitter.

Elon Musk a primit, potrivit mesajelor de pe Twitter, o confirmare verbală din partea autorităților americane pentru sistemul său futuristic de transport. Musk a declarat joi seara că astfel va fi posibil să se parcurgă distanță dintre NY și DC în 29 de minute. Cea mai rapidă legătură feroviară poate parcurge aceeași distanță în trei ore. Cu avionul este necesară o oră plus îmbarcare, pentru  a parcurge distanța de 330 kilometri.

Conceptul Hyperloop prevede ca, capsule propulsate electric să călătorească cu o viteză de până la 1220 de kilometri pe oră printr-un tub vidat. Tehnologia este gândită de Elon Musk, antreprenorul este extrem de implicat în dezvoltarea acestui proiect. Construcția capsulelor însă va fi predată către companii subcontractoare.

Musk a vorbit despre un angajament verbal al guvernului de la Washington pentru firma sa, The Boring Company. Obiectivul este de a realiza o legătură în care să fie integrate și orașele Philadelphia și Baltimore. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă autoritățile vor emite un aviz concret pentru acest proiect. La Casa Albă un purtător de cuvânt nu a dorit nici să confirme, nici să infirme raportul.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/In-29-Minuten-von-New-York-nach-Washington-article19948195.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =