În cazul în care te afli in cautarea scopului in viata, intreaba-te aceste 5 întrebări

Suntem cu toții în căutarea unui scop, o carieră și o viață care contează cu adevărat. Așa că, dacă te simți blocat, prins sau fără speranță, dacă doresti mai mult adreseaza-ti aceste cinci întrebări pentru a-ti readuce viata pe drumul cel bun:

1. De ce sunt eu aici?
Serios. Chiar acum, oriunde te-ai afla: intr-un restaurant, sală de clasă, sau o sala de conferita, intreaba-te de ce ești aici?
Ce m-a adus la acest moment?
Ce puncte forte, personalitate, creativitate și talent am la dispoziție?
Fără a da vina sau fara sa faci un fel de raționalizare, intreba-te: ce naiba fac cu viața mea azi?
Dacă ceea ce faci azi nu te face o ființă umană mai bună sau lumea un loc mai bun, esti, probabil, pe o cale greșită. Cu o imagine convingătoare a viitorului, ai o țintă pe care sa o urmezi.

2. Care este povestea mea?
Poveștile sunt puternice, indiferent dacă acestea sunt adevărate sau nu. Ele ne dau o narațiune pe care sa o traim și lecții de viață pentru a trece mai departe. Unul dintre motivele pentru care s-ar putea să ne confruntăm cu neliniște și frustrare în viața de astăzi este că s-ar putea să nu avem o poveste mai bună pentru forma vieții noastre. Ai nevoie de o narațiune eroică. O poveste care cheamă sinele cel mai bun și cel mai înalt. O narațiune care iti cere sa aduci toată atenția, puterea si personalitatea pentru sarcinile tale, creând o viață de semnificație și de substanță.
Acest lucru necesită recunoasterea binelui și răului din povestea ta. O mare parte din aceasta se rezuma la a învăța sa dai drumul sentimentelor de vinovăție din trecut și regretelor, pentru a începe să trăiești viața cu convingere.

Nu poți schimba trecutul, dar iti poti crea un viitor mai bun. Fii răspunzător de viitorul tău. Traieste cu un sentiment mai profund de responsabilitate cu talentele uimitoare, geniul și punctele forte care ti-au fost date.

3. De cine am nevoie?
Niciodată nu vei ajunge la potențialul maxim, fără ajutorul altora. Cu cine iti petreci timpul determina persoana care devii. Investirea în relațiile corecte și ascocierea cu oamenii potriviti este crucial pentru succesul tau.
Sună puțin dur, dar există unele finaluri necesare pe care trebuie să le îmbrățișezi: prieteni care nu sunt cu adevărat prieteni si oamenii care te storc de viata.
Care persoane din viața mea mă țin in loc de la a deveni cel mai bun?
De cine am nevoie pentru a cere ajutor?
Am oare voci sincere (mentori, antrenori sau eroi) în viața mea?

4. Care este miza?
Ce mă deranjează la lumea de azi?
Ce mă frustrează?
Ce problemă vreau să rezolv?
Acestea sunt indicii pentru chemarea ta. Ferestrele din sufletul tău. De ce? Ceea ce te frustrează dezvăluie ceea ce te interesează cel mai mult. Singurul mod de a trăi viața cu pasiune este de a descoperi si a lupta pentru ceea ce contează cel mai mult pentru tine.

5. Cum pot ajuta?
Prima lege a termodinamicii spune că energia poate fi transformata dintr-o formă in alta, dar nu poate fi creata sau distrusa.
În termeni simpli, viața ta poate avea un impact și influența asupra altora într-un mod semnificativ. Chiar și modalități mici. Un zâmbet, o îmbrățișare, un mulțumesc, contactul vizual, un e-mail sau un cuvânt dragut. Toata energia se transferă sub formă de speranță de la tine la altul. Cât de frumos poate fi acest lucru?
Dar, trebuie să începi. Propuneti sa ajuti pe cineva în lucruri mici. Ofera mai mult decât iei. Ascultă mai mult decât să vorbești. Scrie un e-mail sau o scrisoare de încurajare pentru cineva care te-a ajutat.

http://www.success.com/blog/if-youre-searching-for-purpose-ask-yourself-these-5-questions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =