În DAX conduc bărbații

cf538f8417acd9792d4d56d885569d3e

Cota femeilor funcționează – se pare că în consiliile de administrație a marilor companii germane au pătruns între timp mai multe doamne. Pentru echipele de conducere nu există însă cote minime pentru numărul de femei, iar acest lucru se simte.

În ciuda unei ponderi în creștere a femeilor în conducerea concernelor germane listate la bursă, ele sunt în continuare dominate de bărbați. La începutul anului 2017 în etajele de conducere ale celor 160 de companii listate în Dax, MDax, SDax, și TecDax lucrează 45 de femei și astfel de șase ori mai multe decât în urmă cu un an, după cum reiese dintr-un studiu al companiei de consultanță EY. Însă la acestea se adaugă 630 de bărbați.

Cota femeilor este de doar șapte procente, se arată din cercetări. În urmă cu un an însă, cota lor se situa la șase procente, iar în 2015 la doar cinci procente. Cu toate acestea, se înregistrează o creștere continuă și constantă. Mai există încă 80% din corpuri de conducere care nu au deloc doamne sau domnișoare printre membri lor.

Dacă numărul lor în conducerea marilor companii germane va crește la fel de lent ca și în ultimul an, atunci va dura până în anul 2047 pentru ca cel puțin o treime din posturi să fie ocupate de femei, estimează EY.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/In-den-Dax-Vorstaenden-regieren-Maenner-article19502126.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5