În Germania crește numărul punctelor de încărcare pentru automobile electrice

Care este situația electromobilității în Germania, la scurt timp înaintea alegerilor pentru Bundestag? Experții din sectorul energetic se arată optimiști. Dezvoltarea infrastructurii ia amploare. Acest lucru înseamnă că, constructorii auto au cale liberă pentru lansarea de modele.

Dezvoltarea punctelor de încărcare pentru automobile electrice continuă. Numărul acestora a crescut doar anul acesta cu circa 18% pentru un total de 10.700, raportează Rețeaua Editorială din Germania (RND), citând un articol al Asociației Federale pentru Energie și Hidrologie (BDEW).

O stație de încărcare cu două prize este luată în considerare ca două puncte de încărcare separate. În Germania există în prezent 4730 de stații de încărcare, din care doar 530 sunt echipate cu tehnologie de încărcare rapidă, arată studiul efectuat de BDEW. Potrivit experților, acceptarea electromobilității în Germania depinde și de oferta acestor stații de încărcare rapidă. Aici șoferii de automobile electrice pot să le încarce în timpul unei pauze de cafea, suficient pentru a face o călătorie pe distanță lungă.

În comparație internațională Germania continuă să rămână în urmă. În țara vecină Franța un sprijin consistent din partea statului a permis comunelor și județelor să construiască un număr suficient de stații de încărcare, chiar și în mediul rural și pe marginea autostrăzilor.

În studiul BDEW sunt cuprinse cu toate acestea doar punctele de încărcare ale companiile energetice precum și a operatorilor de parcări. Numărul real al tuturor dispozitivelor disponibile în Germania pentru încărcarea automobilelor electrice ar trebui deci să fie semnificativ mai mare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zahl-der-Stromtankstellen-steigt-article20038042.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =