In Germania, numărul falimentelor s-a redus semnificativ

43608938

În special în comerț numărul firmelor care sunt afectate de insolvență s-a majorat semnificativ, în schimb în general în toate domeniile Biroul Federal de Statistică din Germania a raportat un declin semnificativ în acest sens. Se vorbește însă despre sume mai mari decât în anul precedent.

Numărul falimentelor din Germania se reduce constant ca urmare a conjuncturii robuste. În luna iulie autoritățile au raportat 1805 cazuri de insolvență și astfel o reducere de 17,5% față de anul precedent, raportează Biroul Federal de Statistică. Astfel că numărul cererilor de insolvență înregistrate lunar începând cu luna decembrie 2015 a fost semnificativ mai reduse decât luna precedentă.

Majoritatea falimentelor au existat în domeniul comerțului (315), urmat de sectorul construcțiilor. Pentru întregul an 2016 se arată a șaptea reducere consecutivă a numărului de falimente și astfel numărul lor a ajuns la cel mai scăzut nivel de la începutul înregistrării acestor statistici, în anul 1999.

În ciuda declinului cerințele creditorilor au crescut. Acestea s-au însumat în luna iulie la exact 1,7 miliarde de euro, în timp ce în urmă cu un an acestea totalizau 1,4 miliarde. Creșterea se datorează faptului că firme tot mai mari și-au încetat activitatea.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zahl-der-Firmenpleiten-geht-stark-zurueck-article18857961.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 72