În Germania trăiesc 4500 de “cetățeni ai Reich-ului”

63189261

În Germania trăiesc în prezent cel puțin 4500 de oameni care nu doresc să recunoască autoritatea Republicii Federale, spune un raport din presă. Autoritățile privesc cu îngrijorare scena acestor cetățeni și se tem de o creștere rapidă a numărului de membri în perioada următoare.

În Germania există, potrivit unui raport al “Rheinischen Post” cel puțin 4500 de așa-numiți “cetățeni ai Reich-ului”. Acest lucru a reieșit dintr-un sondaj al Ministerelor de Interne și a autorităților din landurile germane.

“Cetățenii Reich-ului” nu recunosc Republica Federală Germană și sunt convinși în continuare de existența Imperiului German. Mulți actori sunt de asemenea activi pe scena de extremă dreapta, estimează autoritățile. Șase landuri federale germane, printre care Nordrhein-Westfalen, sunt de părere că numărul de membri ai acestei formațiuni va crește semnificativ în următoarea perioadă.

Ministrul de Interne din Bayern, Joachim Hermann, a explicat deja la sfârșitul lunii noiembrie că în landul său trăiesc 1700 de membri ai acestei formațiuni, printre care se numără 340 de deținători de arme de foc. Apoi, potrivit ziarului, urmează Baden-Württemberg cu 650 de membri și Thüringen cu 550. În Nordrhein-Westfalen trăiesc, potrivit datelor Ministerului de Interne, între 200 și 300 de aparținători.

În luna octombrie un așa-numit “cetățean al Reich-ului” din localitatea germană Georgensgmünd bei Nürnberg a împușcat un polițist iar alți trei funcționari au fost grav răniți. Tot mai mulți partizani ai acestei formațiuni recurg la acte criminale. Recent un alt membru a atacat cu spray cu piper șase polițiști în locuința sa din localitatea Sögel, Niedersachsen. Între timp susținătorii acestei mișcări sunt monitorizați la nivel național pentru a se asigura protecția prevederilor constituționale.

http://www.n-tv.de/politik/In-Deutschland-leben-4500-Reichsbuerger-article19312306.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =