În Germania vânzările de bere au scăzut cu 3,1% în primele nouă luni din 2017

Germania, cel mai mare producător de bere din Uniunea Europeană, a înregistrat un nou declin al vânzărilor în primele nouă luni din 2017, consumatorii preferând un stil de viață mai sănătos și având la dispoziție mai multe tipuri de băuturi, transmite DPA.

Cei aproximativ 60 de berari din Germania au vândut 72 de milioane de hectolitri de bere în primele nouă luni din 2017, în scădere cu 3,1% comparativ cu perioada similară din 2016, a anunțat luni Oficiul Federal de Statistică (Destatis).

Livrările de bere produsă în Germania au scăzut cu 7,2%. Piața internă reprezintă 81,9% din totalul vânzărilor berarilor germani.

Exporturile de bere către principalii parteneri comerciali ai Germaniei din UE au scăzut cu 3,1%, iar cele către statele din afara UE au înregistrat un declin de 6,6%.

Cu o producție de 8,31 miliarde litri (21% din producția totală a UE), Germania a fost principalul producător în 2016, când una din cinci beri conținând alcool produsă în UE a venit din Germania, arată datele publicate recent de Eurostat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 63 = 65