În luna iulie se va prezenta noua bancnotă de 50 de euro

50er

Pas cu pas BCE se ocupă de securitatea tuturor bancnotelor. După bancnotele reînoite de cinci euro (2013) și cele de zece euro (2014) noile bancnote de douăzeci de euro au intrat în circulație în luna noiembrie 2015. La începutul anului 2017 sosește rândul bancnotelor de 50 de euro.

Anul viitor consumatorii vor putea să folosească noile bancnote de 50 de euro la cumpărături. Pe data de 5 iulie aceasta va fi prezentată pentru prima dată publicului larg, spune Banca Central Europeană. În primăvara anului 2017 noua bancnotă de 50 de euro va fi introdusă în circulație. Simboluri mai bune de siguranță o vor face mai greu de falsificat. O mare parte din falsurile retrase anul trecut din circulație erau de 20 și de 50 de euro.

Bancnotele de 50 de euro sunt cele mai frecvent utilizate bancnote euro. Peste opt miliarde dintre acestea există deja în circulație, deci circa 45% din toate bancnotele euro.

Pas cu pas, autoritățile monetare vor să se ocupe de securitatea tuturor bancnotelor euro și să schimbe imaginea acestora. Bancnotele folosite anterior mai sunt valabile și vor fi scoase din circulație pe parcurs.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Im-Juli-wird-der-neue-50er-vorgestellt-article17958981.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 10