În Michigan se numără în continuare, tabăra lui Trump a incercat sa împiedice renumărarea în trei state federale americane

d30069996797f3b398c166460b9b4084

Președintele desemnat al Statelor Unite, Donald Trump, trebuie să accepte o renumărare a buletinelor de vot în statul federal american Michigan. Acest lucru a fost decis de către o curte federală de justiție. Până pe data de 13 decembrie procesul trebuie să se finalizeze.

Controversata renumărare a voturilor pentru alegerile prezidențiale americane în statul federal american Michigan a fost ordonată acum oficial de către o curte federală de justiție și trebuie să continue până la o notificare ulterioară. Ea respinge astfel o acțiune juridică a procurorului general din Michigan, Bill Schuette.

Judecătorul Mark Goldsmith a decis că preocupările cu privire la costurile asociate renumărării voturilor nu justifică riscul ca aproape cinci milioane de alegători din Michigan să nu primească ceea ce au ales. Procedura trebuie să se finalizeze până pe data de 13 decembrie.

Verzii americani au cerut o renumărare a voturilor în Michigan, Wisconsin și Pennsylvania. Cauza este reprezentată de estimările experților, care spun că s-ar fi ajuns la nereguli semnificative în special în cazul numărării voturilor computerizate. Tabăra lui Trump și partizanii miliardarului au încercat să împiedice renumărarea în trei state federale americane.

În Wisconsin, unde s-a început deja renumărarea, nu există încă o decizie corespunzătoare față de acuzațiile partizanilor lui Trump. În Pennsylvania verzii vor să înființeze un tribunal federal pentru a primi în sfârșit undă verde asupra rezultatului alegerilor.

http://www.n-tv.de/politik/In-Michigan-wird-weiter-gezaehlt-article19253771.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 36