În pofida scandalului ouălor contaminate, tradiționala omletă uriașă de la Malmedy a fost servită

Scandalul ouălor contaminate și vremea ploioasă nu au reușit să strice tradiționala sărbătoare de 15 august de la Malmedy, în estul Belgiei, unde Frăția cu același nume a înfruntat criza și a preparat marți tradiționala omletă uriașă, relatează AFP.

Aproximativ o mie de persoane au venit să guste din omleta gigant. Anul trecut, festivalul a avut o participare record de peste 6.000 de gurmanzi.

Membrii Frăției omletei uriașe de la Malmedy au avut parte de o săptămână agitată, ei având grijă să procure ouă cât mai sănătoase, în condițiile în care mai multe ferme din Belgia au fost implicate în scandalul ouălor contaminate cu fipronil, un insecticid interzis în fermele de păsări.

Aproximativ 6.500 de ouă au fost utilizate de bucătări voluntari, față de cele 10.000 folosite în mod normal. Originea lor a fost verificată cu grijă, în plină criză sanitară în aproape 15 țări europene.

În sunet de fanfară Frăția organizează de peste 20 de ani această întâlnire culinară, o sărbătoare populară care se inspiră din tradiția lansată de o localitate franceză, aflată nu departe de Toulouse (sud-vestul Franței).

Există șapte Frății ale omletei uriașe în lume, create în rândul comunităților francofone: trei în Franța, una în Belgia, una în Canada, una în Louisiana (SUA) și una în Argentina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 + = 56