In sfarsit l-am vazut pe Iohannis cu sange’n.. undeva…”sunt doi elefanți în încăpere – ordonanța de grațiere și cea de modificare a codurilor”

imageResize

Prin prezenta sa, surpriza, la guvern, dupa ce media a sesizat opinia publica de o miscare in nergula la guvern in timpul sedintei de azi a acestuia, iata ca Iohannis, a renuntat la taciturna-i pozitie, a luat taurul de coarne, cu mult sange undeva, si a mers la guvern in aceasta dimineata. Dupa o serie de susoteli cu primul ministru, sedinta a fost deschisa oficial, cu emotia in glas a unui Grindeanu fara taticul protector. Evident ca nu a avut curajul sa confirme ca susotelile cu presedintele tarii se refereau la magaria ce urma sa o fac guvernul si anume de a aproba doua ordonante “elefanti” care ar fi dus pe apa sambetei toat munca de ani buni privind asezarea statului de drept in Romania.

Concret, Președintele Klaus Iohannis le-a spus miercuri miniștrilor, în deschiderea ședinței de Guvern pe care o prezidează, că “sunt doi elefanți în încăpere” – ordonanța de grațiere și ordonanța de modificare a codurilor penale.

“Cunoașteți povestea că este un elefant în încăpere, dar nu se vede. Sunt doi elefanți — ordonanța de grațiere și ordonanța de modificare a codurilor penale. Evident că și despre acestea am discutat cu domnul prim-ministru mai de dimineață, iar domnia sa mi-a spus că discuția avusese loc deja cu anumiți colegi din guvern și că nu vor fi puse pe ordinea de zi suplimentară aceste două chestiuni privind grațierea și modificarea codurilor”, a afirmat Iohannis.

El a precizat că premierul s-a angajat ca aceste două acte normative să nu fie băgate “peste noapte” în nicio ședință de Guvern.

Mai jos cronologia evenimentului din aceasta dimineata.

ORA 10.06 Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că a avut înaintea ședinței de Guvern o discuție “foarte aplicată” cu premierul Sorin Grindeanu, șeful statului transmițându-le membrilor Executivului că e foarte mulțumit de felul în care își fac datoria.

“Avem o premieră astăzi. E prima dată când particip la o ședință de Guvern. Am decis în această dimineață să fac o vizită domnului prim-ministru. Am avut o discuție foarte aplicată, foarte serioasă și cu concluzii consensuale, după care domnul prim-ministru m-a invitat să particip și să prezidez această ședință de Guvern”, a spus Iohannis, la începutul ședinței Executivului.

El a afirmat că este “o plăcere și o onoare” să se afle la ședință împreună cu membrii Guvernului.

“Dați-mi voie să vă spun că sunt foarte mulțumit de felul în care vă faceți cu toții datoria și pentru mine este nu doar o plăcere, ci și o onoare să fiu aici împreună cu dumneavoastră. În ceea ce privește concluziile discuției pe care am avut-o cu domnul prim-ministru mai devreme, aș prefera să îl las pe dânsul să detalieze aceste lucruri”, a adăugat șeful statului.

ORA 09.28 Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Palatul Victoria

Președintele Klaus Iohannis a ajuns miercuri la Palatul Victoria, șeful statului urmând să conducă ședința Executivului.

De la ora 9,30 este programată ședința săptămânală de Guvern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 + = 71