In sfarsit, la un an distanta, e clar, avionul malaysian prăbuşit în 2014 în Ucraina, a fost doborât de rebeli cu o rachetă rusească

Snapshot 2015-07-15 20-12-53

Avionul companiei Malaysia Airlines prăbuşit în iulie 2014 în estul Ucrainei a fost doborât cu o rachetă sol-aer de fabricaţie rusească, a stabilit Comisia de anchetă creată de Olanda, afirmă surse citate de CNN.


Avionul Boeing 777 al companiei Malaysian Airlines s-a prăbuşit pe 17 iulie 2014 în regiunea ucraineană Doneţk. Aeronava decolase de la Amsterdam (Olanda) spre Kuala Lumpur (Malaysia). Incidentul aviatic s-a soldat cu moartea tuturor celor 298 de persoane aflate la bord.

Raportul Comisiei de experţi din Olanda nu a fost încă publicat, dar copii ale documentului au fost trimise Departamentului american pentru Siguranţa Transporturilor şi companiei Boeing.

Potrivit unor surse americane citate de CNN, avionul a fost doborât cu o rachetă sol-aer rusească lansată dintr-o zonă din estul Ucrainei care în acel moment era sub controlul separatiştilor proruşi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =