In sfarsit minune, programul SRL-D se deschide pe 10 septembrie 2015

 SRL-D-finantare

Antreprenorii debutanti vor putea obtine un ajutor de la stat de maximum 10.000 de euro, prin Programul SRL-D 2015, care isi deschide aplicatia pe 10 septembrie, a anuntat, joi, Directia Antreprenoriat din Ministerul Energiei, Mediului de Afaceri si IMM, care a publicat si Procedura oficiala de derulare a schemei, cu anexe, inclusiv modelul de plan de afaceri necesar aplicatiei pe care le gasiti aici:document-2015-09-3-20397265-0-procedura-srl

“Incepand cu data de 10.09.2015 ora 10.00 va fi activa aplicatia de inscriere a planurilor de afaceri in cadrul Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri 2015. Aplicatia va fi activa pina in data de 24.09.2015 ora 20.00”, a informat Directia Politici Antreprenoriale si Implementare Programe pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii .

Interfata electronica pentru inscrieri va fi deschisa pe pagina oficiala a Directiei.

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2015, aprobat prin anexa nr. 3/36/26 la Legea nr. 186/2014 a Bugetului de Stat pe anul 2015 este de 19.300.000 lei, cu posibilitatea suplimentarii, pentru acordarea de alocatii financiare nerambursabile, se arata in Procedura. Prin implementarea programului in anul 2015 Guvernul estimeaza ca va acorda ajutor de minimis unui numar de minim 430 de SRL-uri debutante, pentru a face investitii.

Prin program, SRL-D-urile vor putea obtine un ajutor nerambursabil de la stat de pana la 10.000 de euro, reprezentand o intensitate a finantarii de 50%. Aceasta inseamna ca pentru o finantare de 10.000 de euro de la stat (suma maxima), firma beneficiara va trebui sa aiba disponibili de la bun inceput 20.000 de de euro: 10.000 de euro pentru a acoperi partea 50% din cheltuielile cu investitia si inca 10.000 de euro pentru a face restul de cheltuieli (50%) care ulterior ii vor fi decontate de stat prin acest ajutor de minimis de pana la 10.000 de euro.

Pentru a primi ajutor de minimis, firma trebuie sa fie detinuta de 1 pana la 5 asociati, cu totii antreprenori debutanti. Antreprenor debutant este acela care nu are si nu mai avut nicio firma , nu a fost nici macar actionar minoritar in vreo companie, nici macar cu pachet de actiuni nesemnificativ.

De asemenea, nici cei care au derulat activitate ca persoana fizica autorizata (PFA), dupa cum a explicat anterior, pentru IVOLINE, secretarul de stat Anca Ionescu. Prin acest ajutor, firmele beneficiare trebuie sa faca investitii in active corporale si necorporale, ca:

– terenuri pentru realizarea de constructii/ amenajare efectuate in cadrul proiectului, destinate activitatii pentru care s-a solicitat finantarea, achizitionarea de terenuri fara constructie/ amenajare efectuate in cadrul proiectului nu reprezinta cheltuiala eligibila in Program,
– amenajararea pe terenuri inchiriate / concesionate pentru realizarea activitatilor proiectului reprezinta cheltuiala eligibila numai pentru realizarea activitatilor sportive, recreative si distractive
– constructii pentru desfasurarea activitatii pentru care s-a solicitat finantarea;
– spatiu de birouri, productie, depozitare etc.
– mobilier, masini, utilaje, calculatoare,
– instalatii de incalzire sau climatizare aferente spatiului de productie/ servicii/ comert;
– brevete de inventie, design industrial, marci de produse si servicii (francize, etichetare ecologica, licente si software, etc.);
– realizare site (maxim 10.000 lei) – pentru prezentarea activitatii solicitantului si a produselor sau serviciilor promovate (inclusiv cheltuieli inregistrare domeniu, fara hosting), pentru operatorii economici care nu detin alt site si care trebuie sa fie functional la data depunerii cererii de eliberare a ajutorului nerambursabil.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 12