În SUA se vorbește de riscuri mari

Fracking-2

În SUA se vorbește de riscuri mari

Creșterile și coborârile de pe piața de acțiuni sunt în prezent explicate prin intermediul dezvoltărilor de pe bursele de la Shanghai și Sehnzen. De fapt, riscurile mult mai mari sunt pentru piețele financiare din SUA. Acolo se zguduie piața pensiilor.

Industria americană de fracking este contaminată. Un baril de țiței de sortiment WTI costă încă în jur de 42 de dolari americani. Asta reprezintă o cifră cu aproape 60% mai redusă decât în urmă cu un an de zile. La acest nivel al prețurilor nici un producător care folosește noua tehnologie de extracție nu poate opera în mod profitabil.

Deși pragul de profit s-a redus de la 75 de dolari anterior la 50 de dolari în prezent. Cu toate acestea, prețul petrolului a mai scăzut cu alte 20 de procente. Dacă această situație sumbră se păstrează, tot mai multe companii vor închide activitatea: nu își vor mai putea onora datoriile scadente și nu vor mai primi credite noi. Rata de eșec a companiilor americane cu bonitate slabă este potrivit datelor agenției de rating Standard & Poors mai mare cu 2,2%. Asta nu sună alarmant. Dar numărul lor este de două ori mai mare decât acum 18 luni.

Anul acesta deja 68 de firme nu și-au mai putut onora plățile de rate sau dobânzi. Aproape fiecare al treilea creditor falimentar vine din industria petrolieră sau din ramura furnizoare de utilități. Acesta ar putea fi debutul unui val de falimente serioase pe piața de obligațiuni. Experții prognozează o creștere în cazul ratei de falimentare de până la 3-3,5% până în primăvara anului viitor. Prespectivele sunt sumbre. Investitorii în obligațiuni sunt deja agitați.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Alle-reden-von-China-und-Griechenland-Die-naechste-Krise-lauert-am-US-Rentenmarkt-article15751166.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 15