INCA DA-PC

C325_Black-300x286Motivul pentru care nu au dispărut încă PC-urile

În tot mai multe comunicate de presă se vorbește despre scăderea vânzărilor de PC. Lenovo spune că smartphone-urile sau tabletele se vând mult mai bine decât vechiul model de calculator. Această scădere a vânzărilor de PC a început la sfârșitul anului 2012, continuând această scădere și în 2013.

O cauza a scăderii vânzărilor sunt iPad-urile Apple, care pot să facă cam tot ce face un PC: să navighezi pe internet, să vizionezi filme și  să accesezi paginile de socializare.

Cu toate acestea sunt câteva motive bune pentru care putem crede că PC-ul va mai rezista pe piață și în casele oamenilor pentru cel puțin încă un deceniu.

Pentru început, PC-ul a fost cel mai popular aparat care a rezistat pe piață mai mult ca oricare altul. PC-urile încă își dezvoltă tehnologia, cel mai nou și scump model  este deja mai rapid decât noua generație de console Sony, Playstation 4 și Microsoft Xbox One și cu mult superior tabletelor sau smartphone-urilor.

PC-urile sunt mult mai mici ca dimensiuni, ocupând un spațiu mai mic. Unele au incluse în monitor și PC-ul pentru a economisi timp, și unele au chiar și touch-screen.

Încă există comunități care sunt pasionați de PC-uri, cum ar fi: pasionații de jocuri, editorii de filmulețe, poze sau cei care lucrează cu tehnologia 3D. Nu se poate contesta că orice activitate cum ar fi navigarea pe internet, să te joci, a crea și gestiona site-uri, etc. este mult mai simplu de realizat de pe computer.

De aceea PC-urile vor mai fi vazute în magazine o bună perioadă de timp, chiar dacâ într-un număr mai mic.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − = 75