Practic toate statele din lume au convenit asupra unor reguli de bază în relația cu răniții, refugiații și personalul de ajutorare. Aceste reguli sunt uitate tot mai des.
Organizația Națiunilor Unite (ONU) își oprește temporar livrările din Siria. Motivul este faptul că luni un convoi de asistență pentru aproape 80.000 de oameni din Orum al-Kubra a fost atacat la vest de orașul Aleppo. Astfel, cel puțin 20 de persoane și-au peridut viața, printre care un angajat al Semilunii Roșii Siriene. Personalul de ajutor a devenit din nou victimă a războiului.
În Siria se întâlnesc tot mai multe încălcări a celei mai mari realizări a lumii civilizate, pe care toată lumea a considerat-o sfântă după încheierea Celui de-al Doilea Război Mondial și anume respectarea drepturilor medicilor, ajutoarelor umanitare și refugiaților. Aceste încălcări afectează nu doar regimul liderului sirian Bashar al-Assad.
Deja de la mijlocul secolului 19 un număr de 16 state au convenit pentru încheierea unui acord care să ducă la ameliorarea condițiilor pentru cei răniți și bolnavi ca urmare a unui conflict armat, ce astăzi cunoaștem sub denumirea de Convenția de la Geneva.
După experiențele îngrozitoare din ambele războaie mondiale, acordul a fost adaptat continuu după nevoile iscate de războaiele moderne. Între timp 196 de state au ratificat acest regulament, care garantează un nivel minim de umanitate chiar și în vremuri de conflict, război sau barbarie.
Lumea a convenit ca și în caz de război, civilii să fie protejați cu orice preț. S-a convenit, de asemenea, ca răniții, indiferent din ce facțiune fac parte, să poată beneficia de îngrijiri medicale. S-a decis ca medicii și personalul de asistență urgentă să fie tratați cu neutralitate politică și nu vor repezenta obiective militare, indiferent de situație. Aceștia au dreptul să își urmărească nestingheriți sarcinile de ajutorare.
http://www.n-tv.de/technik/Googles-Antwort-aufs-iPhone-kommt-article18681751.html