Încărcare pe bani pentru Model 3 la stațiile Supercharger

 

Înainte ca producția pentru Tesla Model 3 să înceapă, CEO-ul companiei, Elon Musk, a promis că Tesla va oferi suport clienților pentru utilizarea gratuită a stațiilor de încărcare de tip Supercharger. În mod concret, Musk a declarat că încărcările pentru călătorii lungi vor fi gratuite și incluse la cumpărarea unui Model 3. Acest fapt a determinat mulți deținători de rezervări să creadă că vor primi credite gratuite pentru Supercharger, la fel cum primesc membrii programului de afiliere pentru Model S și Model X.

Acum se pare că Tesla nu are nici un fel de planuri pentru a oferi încărci gratuite la Supercharger celor care dețin sau vor deține un Model 3, în ciuda comentariilor lui Musk de anul trecut. Un client de Model 3 a provocat discuția pe Twitter după ce Tesla l-a facturat pentru cantitatea de 42 kilowați-oră de energie la o stație locală Supercharger, spunând că nu a primit nici un fel de credite gratuite pentru încărcare.

Urmărind mesajele utilizatorului, Tesla a confirmat faptul că nu are nici un fel de planuri pentru a oferi credite gratuite către proprietarii de Model 3. În timp ce creditele actuale valoarează ca timp de încărcare circa 80 de dolari pe an, la un preț mediu de 0,20 dolari per kWh, chestiunea mai importantă este costul mai ridicat de deținere a unui Tesla Model 3.

Se pune întrebarea cum se vor descurca proprietarii dacă Tesla decide să își restructureze din nou stațiile Supercharger sau dacă decide să mărească tarifele. Potrivit unui alt utilizator de pe Twitter, deținerea unui Model 3 pentru o perioadă de 10 ani ar putea să includă cheltuieli suplimentare de 1000 de dolari la care clienții poate nu s-au așteptat, dacă cel puțin o parte din încărcări ar fi fost gratuite.

Tesla a gândit inițial rețeaua sa de stații Supercharger ca și o măsură de rezervă pentru cei care călătoresc pe distanțe lungi, iar majoritatea încărcărilor ar trebui să se realizeze acasă. Odată cu trecerea timpului însă, câțiva utilizatori au decis să utilizeze stațiile Supercharger în rutina zilnică. Acestea oferă câteva avantaje, cum ar fi viteza de încărcare și faptul că este gratuit pentru mulți din proprietarii de Model S și Model X.

http://www.greencarreports.com/news/1113439_tesla-model-3-fast-charging-at-superchargers-will-not-be-free

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =