Încasările de taxe scad puternic

3q2a2709

Încasările de taxe scad puternic

Grecia stă să intre pe un drum ce este posibil să fie foarte dureros. Veniturile fiscale ale țării scad mult mai mult decât era de așteptat, se arată în rapoarte. Pierderea este în sumă de miliarde.

Potrivit ultimelor rapoarte din presa financiară, veniturile fiscale din Grecia ar fi scăzut în primele cinci luni ale anului. Se vorbește de o pierdere de 1,7 miliarde de euro. Acest lucru a fost publicat de către postul de radio de stat. Iar întreaga economie este practic înghețată. De asemenea mulți cetățeni și-au depășit termenul de plată al impozitelor. În schimb ei încearcă să își plătească datoriile mai târziu în mod eșalonat.

De asemenea, veniturile din taxa pe valoare adăugată s-au prăbușit dramatic pentru că mulți cetățeni au făcut tot posibilul să își reducă cheltuielile. Conform informațiilor oficiale, situația pentru întreprinderile de stat precum Compania Națională a Electricității (DEI) este dramatică. Consumatorii datorează către DEI aproape două miliarde de euro. Mulți greci au fost în situația de nu-și putea plăti facturile la apă, electricitate și telefon, deoarece aceștia nu au un loc de muncă.

Actualul program de ajutor pe baza căruia guvernul de la Atena speră să primească plăți pe termen scurt de 7,2 miliarde de euro, expiră la sfârșitul acestei luni. Dar banii vor sosi numai dacă guvernul de la Atena va implementa reforme nepopulare printre greci. Fără acești bani Atena ar putea să nu poată onora rata de 1,6 miliarde de euro scadentă la data de 30 iunie către FMI. Premierul grec Alexis Tsipras a amenințat pentru prima dată marți că datoriile nu vor putea fi onorate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Steuereinnahmen-brechen-stark-ein-article15316796.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 8