Incendiile pădurilor din Canada ridică prețul petrolului

fort-mcmurray

Incendiile de pădure din Canada amenință exploatarea nisipurilor petroliere și permite creșterea rapidă a prețurilor la petrol. Shell ar fi abandonat deja locația unei exploatări. Dar prețurile cresc și din alt motiv.

Speculațiile față de o ofertă mai săracă provoacă majorarea prețurilor la petrol. Sortimentul de referință Brent din Marea Nordului s-a scumpit cu 2,4% sau 1,09 dolari până la un total de 45,71 dolari pe baril. Sortimentul american WTI a costat cu 2,8% sau 1,23 dolari mai mult decât miercuri, ajungând la un preț total de 45,01 dolari pe baril.

Declanșatorul creșterii de preț a fost reprezentat de incendiile de pădure din Canada. Pentru că focul a fost scăpat de sub control municipiul Fort McMurray a fost evacuat. Acesta este în mijlocul regiunii canadiene de exploatare, așa-numitele nisipuri petroliere Athabasca. Concerne petroliere precum Shell și-au redus preventiv producția din zonă, doar ca măsură suplimentară de precauție pentru a ajuta la stingerea incendiilor și controlarea acestora, raportează pagina canadiană de știri CBC.ca.

Circa 250.000 de barili de petrol rămân zilnic în sol doar prin închiderea proiectului celor de la Shell, “Albian Sands”, care este situat la 100 de kilometri de Fort McMurray. Alți operatori din regiune au continuat cu toate acestea producția de petrol. Câmpurile petroliere nu sunt deocamdată amenințate de răspândirea incendiilor. În regiune ar trebui să se regăsească peste un triliard de tone de bitum, care este reciclat pentru producerea de petrol sintetic. Peste 150 de miliarde de tone pot fi exploatate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Waldbraende-in-Kanada-treiben-Oelpreis-an-article17630631.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − 52 =