Începând cu 15 septembrie Ungaria va aresta imigranții ilegali

Snapshot 2015-09-12 13-50-05

Începând cu 15 septembrie Ungaria va aresta imigranții ilegali

Premierul Ungariei a avertizat ca persoanele care trec ilegal frontiera țării vor fi arestate începând de săptămâna viitoare. Viktor Orban a declarat că imigranții care au intrar în Ungaria, cu miile în ultimele săptămâni s-au “răzvrătit” împotriva forței de poliție, și a dat ordin să fie restaurate.

Ungaria a luptat să facă față a peste 150.000 de migranți care i-au trecut granițele pana acum in acest an, pe ruta din Grecia în țările din nordul și vestul Europei. S-au format tensiuni între autorități și migranți, la zonele de frontieră și stațiile de cale ferată cheie.

Ungaria a insistat că încearcă să-și îndeplinească obligațiile care îi revin în calitate de membru al UE înregistrând toate sosirile noi, dar încercările sale de a controla fluxul – cum ar fi construirea unui gard de-a lungul frontierei cu Serbia și organizarea de exerciții de protecție a frontierelor – s-au dovedit controversate. Orban a avertizat acum că legile stricte de imigrare vor intra în vigoare de la 15 septembrie și oricine trece frontiera ilegal va fi arestat.

http://www.bbc.com/news/world-europe-34224999

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1