Încercare mortală de a stabili un record pe Everest

Un fost soldat nepalez a dorit să devină cel mai în vârstă cuceritor al Muntelui Everest din istorie. Dar la cei 85 de ani ai săi tentativa a fost un eșec.

În cadrul unei încercări de a stabili un record pentru cea mai în vârstă persoană care cucerește Muntele Everest, un fost soldat nepalez în vârstă de 85 de ani și-a găsit sfârșitul pe munte. Acesta se numea Min Bahadur Sherchan și a decedat sâmbătă la tabăra de bază a Muntelui Everest, după cum raportează un funcționar al Ministerului Nepalez al Turismului.

Sherchan a stabilit deja în 2008 recordul mondial pentru cel mai bătrân om care a ajuns pe Everest, atunci când avea 76 de ani. Cinci ani mai târziu acesta a fost detronat de japonezul Yuichiro Miura, pe atunci în vârstă de 80 de ani. Înainte de ultima sa excursie pe munte, Sherchan a declarat în luna februarie că scopul său nu este de a-l depăși pe Miura, ci de a-și învinge propriul record.

În prezent există sute de alpiniști la poalele Muntelui Everest care încearcă să se obișnuiască cu aerul din zonă. Există scurte ferestre anuale care permit cucerirea celui mai înalt vârf muntos din lume, iar majoritatea apar în luna mai. Anul acesta există peste 750 de oameni și este deosebit de aglomerat, pentru că apoi autorizațiile prelungite de escaladare a muntelui vor fi eliminate treptat pentru acei alpiniști care au trebuit să renunțe la expediție în 2015 datorită unui cutremur.

http://www.n-tv.de/panorama/85-Jaehriger-stirbt-am-Mount-Everest-article19826371.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =