INCERCAREA DE ELIMINARE A TAXELOR SUA-UE FACE PROGRESE

_75067204_b22d741f-e32e-49fb-af24-31b0df42acc1

Negocierile comerciale din SUA si EU „fac progrese”
Potrivit intermediarului-şef al Americii, Statele Unite și Uniunea Europeană au făcut ” progrese serioase “, pe un acord comercial și de investiții. Omologul său european a declarat că cele două echipe au progresat în vederea unui acord ambițios. SUA și UE au negociat un acord, timp de un an, pentru a stimula comerţul între cele două state. Proiectul se numeste, Parteneriatul Trans – Atlantic, Comerţ şi Investiţii, sau TTIP.

Scopul acestuia este de a reduce, sau chiar elimina, impozitele pe bunurile importate. De asemenea, ei doresc să reducă barierele din calea comerțului care rezultă din diferențele de reglementare, însă insistă că nu va fi nici o reducere în protecția consumatorilor, sănătate sau mediu.
TTIP ( de obicei, pronunțat T – tip ) este foarte controversat în Europa, şi mai puțin în Statele Unite. Activistii europeni se tem că acesta ar putea reduce standardele de mediu și de sănătate, în ciuda celor spuse de negociatori.

Mulți critică planurile pentru ceea ce se numește stat de soluționare a litigiilor investitorilor, şi le numesc drept un aranjament care ar permite investitorilor străini de a solicita despăgubiri de la guvernul gazdă prin arbitraj , în anumite circumstanțe ; aceste condiții ar fi în sine o chestiune de controversă și incertitudine.
http://www.bbc.com/news/business-27547157

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =